Sociālo mediju profilu uzstādījumi un paroles

Ja vēlies uzdot jautājumu vai sazināties ar Latvijas Drošāka interneta centru, aizpildi kontaktformu (zemāk) vai raksti uz info@drossinternets.lv

Kā izdzēst savu Facebook kontu (profilu)?

Facebook piedāvā divas iespējas - Tu vari:

 

  • Dzēst kontu pavisam (Spied šeit) – neatgriezeniski tiks dzēsta visa Tavā kontā ievietotā informācija, piemēram, bildes, sarakste ar draugiem u.ml.
  • Deaktivizēt kontu jeb uz laiku to slēgt. Ja kontu deaktivizēsi, jebkurā brīdī to varēsi atkal aktivizēt, nezaudējot kontā ievietoto informāciju. Lai to izdarītu, spied uz “Settings” (Iestatījumi) „Security” (Drošība) un “Dacitvate my account” (Deaktivizēt kontu).

Papildu informāciju meklē Sociālo tīklu drošības ceļvedī.

Kā ierobežot piekļuvi bērniem nevēlamam interneta saturam?

Pamācības, kā uzstādīt satura filtrus viedierīcēs dažādos sociālajos tīklos, lai ierobežotu piekļuvi bērniem nevēlamam saturam, meklē Sociālo tīklu drošības ceļvedī.

Kā izdzēst savu Instagram kontu?

Līdzīgi kā Facebook, arī Instagram profilu vari "Deaktivizēt" ("Uz laiku iesaldēt") vai pilnībā "Dzēst". Lai to izdarītu, ielogojies savā kontā no interneta pārlūka, ej uz "Settings" , „Edit Profile” un izvēlies vajadzīgo: uz laiku deaktivizēt – „Temporarily disable my account” vai pavisam dzēst – „Permanently delete my account”. Kad to būsi izdarījis – profils tiks neatgriezeniski dzēsts. Instagram norādes šādu darbību veikšanai pieejamas ŠEIT 

Papildu informāciju meklē Sociālo tīklu drošības ceļvedī.