Privātuma politika

Latvijas Drošāka interneta centra (www.drossinternets.lv) darbību nodrošina trīs organizācijas – Latvijas Interneta asociācija (lia.lv), Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (bti.gov.lv) un Latvijas Pašvaldību mācību centrs (lpmc.lv) ar kopīgu mērķi – rūpēties, lai internets būtu labāka un drošāka vide bērniem un jauniešiem.

Mēs rūpējamies par jūsu personas datu drošību un esam apņēmušies cienīt un aizsargāt jūsu privātumu. Iespējams, jūs esat dzirdējuši par Eiropas Savienības “Vispārīgo datu aizsardzības regulu”, kas paredz izmaiņas normatīvajos aktos par personas datu uzglabāšanu un izmantošanu. Regula stājas spēkā 2018. gada 25. maijā. Mūsu personas datu aizsardzības vadlīnijas ir uzrakstītas saskaņā ar jauno “Vispārīgo datu aizsardzības regulu”.

Katra no mūsu partneru organizācijām izstrādā savas personas datu aizsardzības vadlīnijas. Aicinām ar tām iepazīties mūsu partneru mājas lapās.

Mūsu Personas datu aizsardzības vadlīnijas izskaidro, kā mēs apstrādājam un aizsargājam jūsu personisko informāciju mūsu darbam nepieciešamajām komunikācijas, mārketinga un izglītošanas aktivitātēm. Jūsu datus izmantojam elektroniskā pasta sarakstē un izsūtāmajiem ziņu izdevumiem, mūsu mājas lapas izmantošanas analizēšanai un mūsu rīkotajos pasākumos, kuros jūs piedalāties. Lūdzu, rūpīgi izlasiet turpmāk rakstīto, lai izprastu mūsu nepieciešamību pēc Jūsu personas datu izmantošanas un apstrādes.

Ja jums rodas jautājumi par turpmāk aprakstīto informāciju, lūdzu, sazinieties ar mums: info@drossinternets.lv.

 

Kā mēs ievācam jūs personas datus?

Personas dati ir jebkāda informācija, pēc kuras jūs varētu atpazīt. Piemēram, jūsu vārds, elektroniskā pasta adrese, jūs – kā mūsu mājas lapas apmeklētājs. Mēs vācam informāciju par jums šādos gadījumos, ja jūs:

  • piekrītat mūsu ziņu uzdevumu saņemšanai

  • apmeklējat mūsu mājas lapu

  • apmeklējat mūsu rīkotos pasākumus

  • esat sadarbības partneris vai atbalstītājs

  • piedalāties mūsu organizētajās aptaujās, pētījumos, testos

Vadlīnijās mēs aprakstīsim katru no šiem gadījumiem un izskaidrosim, kā mēs vācam un izmantojam jūsu personas datus

Mēs arī izskaidrosim:

  • vai un kā mēs dalāmies ar jūsu datiem ar citām organizācijām

  • jūsu tiesības

  • kā rīkoties, ja jums ir sūdzības

  • kā ar mums sazināties

Ja jūs pierakstāties mūsu ziņu izdevumu saņemšanai

Kad jūs pierakstāties ziņu izdevuma saņemšanai, mums nepieciešams:

  • jūsu elektroniskā pasta adrese

  • dažos gadījumos arī Jūsu vārds un/ vai informācija par jūsu pārstāvēto organizāciju un jūsu lomu tajā

Šīs informācijas ievākšana notiks brīdī, kad jūs pierakstīsieties mūsu ziņu izdevuma saņemšanai.

Pierakstoties ziņu izdevuma saņemšanai, jūs saņemsiet elektroniskā pasta sūtījumus par drossinternets.lv jaunumiem. Mēs neapgrūtināsim jūs lieki ar ziņām, par kuru saņemšanu jūs neesat pierakstījies.

Jūsu personas datu izmantošana un uzglabāšana elektroniskā mārketinga un saziņas vajadzībām balstās uz jūsu sniegto atļauju mums rīkoties ar jūsu datiem. Tādēļ jūs saņemsiet vienīgi tādas elektroniskā pasta ziņas, kuru saņemšanu jūs esat apstiprinājis.

Jūs varat atsaukt savu piekrišanu turpmāku ziņu saņemšanai jebkurā laikā, izmantojot “atrakstīšanās” tīmekļa “saiti”, kas būs atrodama ikvienā ziņu izdevumā, vai sūtot e-pastu mums uz info@drossinternets.lv ar lūgumu dzēst jūsu datu.

Ja jūs atsaucat savu piekrišanu ziņu izdevuma saņemšanai vai jūsu personas datu izmantošanas atļauju, mēs izdzēsīsim jūsu elektroniskā pasta adresi no ziņu izdevuma saņēmēju saraksta.

Mūsu ziņu izdevumos dažkārt būs norādīts sadarbības partneru vai trešo personu tīmekļa vietņu adreses. Ja jūs apmeklējat trešo personu tīmekļa vietnes, pārliecinieties, ka esat iepazinušies ar viņu personas datu aizsardzības vadlīnijām. Mēs nevaram uzņemties atbildību par trešo personu rīcību ar jūsu personas datiem. Lūdzu, pārliecinieties, ka esat iepazinušies ar personas datu apstrādes vadlīnijām, pirms iesniedzat savus personas datus.

 

Ja Jūs apmeklējat mūsu mājas lapu

Apmeklējot mūsu mājas lapu

Drošības nolūkos mēs vācam nelielā apjomā jūsu personas datus, piemēram, jūsu IP adresi. Tas nepieciešams, lai bloķētu kādu, kurš vēlas nelikumīgi izmantot mūsu mājas lapu.

 

Pārlūkojot mūsu mājas lapu

Laikā, kad jūs caurskatāt mūsu mājas lapu, mēs vācam anonīmu informāciju par jūsu mājas lapas apmeklējumu ar mērķi uzlabot mūsu mājas lapas darbību. Mums rūp, ka šī informācija tiek vākta, glabāta un, izmantota tikumīgā veidā saskaņā ar Latvijas Fizisko personu datu aizsardzības likumu un ar to saistītiem normatīvajiem dokumentiem.

Mēs izmantojam Google Analytics rīku mājas lapas statistikas apkopošanai un atspoguļošanai. Visi dati tiek droši glabāti uz Google serveriem. Lai izsekotu jūsu mājas lapas apmeklējumiem Google Analytics ievietos sīkdatni (cookies) jūsu ierīcē (sīkdatnes izmanto mājas lapas, lai noteiktu un atcerētos mājas lapas apmeklējumus). Jūs varat savā interneta pārlūka programmā atzīmēt, ka jūs nevēlaties pieņemt sīkdatni, ja nevēlaties, lai jūsu dati tiktu ievākti šādā veidā. Vairāk informāciju atradīsiet jūsu interneta pārlūka programmas iestatījumos.

Informācija par Google Analytics personas datu aizsardzības vadlīnijām Google Analytics mājas lapā

Ar sīkdatņu palīdzību mēs ievācam informāciju, kuras Drossinternets.lv sadaļas jūs apmeklējat, cik ilgi un reižu jūs tās apmeklējat, kādu operētājsistēmu jūs lietojat, izmantotās ierīces ekrāna izšķirtspēju, kādu interneta pārlūka programmu izmantojat un kurā valstī jūs atrodaties.

Iegūtā informācija mums palīdz:

  • Plānot mājas lapas turpmāko attīstību;

  • Noteikt un izcelt visvairāk apmeklētās mājas lapas sadaļas, kā arī mazāk apmeklētākās sadaļas;

  • Izvērtēt mūsu aktivitāšu un materiālu lietderīgumu;

  • Noteikt laiku, kad mājas lapa tiek apmeklēta visvairāk, kas palīdz plānot mājas lapas uzlabojumu ieviešanu.

Jūsu personas datu saņemšana mājas lapā

Dažkārt mēs varam vaicāt jūsu personas datus mūsu mājas lapā, ja jūs izmantojat, kādu no mūsu mājas lapas piedāvātajiem pakalpojumiem, piemēram, piesakoties nodarbībām.

 

Ja jūs izmantojat mājas lapā esošo piedāvājumu “Pieteikties nodarbībām”, mēs varam prasīt:

  • jūsu vārdu;

  • jūsu elektroniskā pasta adresi;

  • dažkārt jūsu pasta adresi;

  • dažkārt informāciju par jūsu organizāciju un jūsu lomu tajā.

Šo informāciju mēs izmantosim, lai:

  • izpildītu mūsu saistības starp mums un jums, kas izriet no pakalpojumu lietošanas;

  • ziņotu par izmaiņām mūsu pakalpojumos un sniegtu atbalstu pakalpojuma izmantošanas laikā;

  • sniegtu jūsu pieprasīto informāciju un pakalpojumus (mēs varam saglabāt informāciju par šo saziņu).

Ja jūs izmantojat mājas lapā esošo iespēju “Ziņot”, mēs varam prasīt:

  • jūsu vārdu un e-pasta adresi, bet jums ir iespēja ziņot anonīmi; ja esat atstājis savu kontaktinformāciju, tad tā tiks izmantota, lai nodrošinātu jūs ar atgriezenisko saiti, informējot par ziņojuma satura izvērtējumu un tālāko rīcību;

  • nevienai 3.personai netiek nodota tālāk ziņotāja kontaktinformācija;

  • ziņojuma saturs tiek nodots tālāk tikai atsevišķos gadījumos:

    • valsts policijai, ja uzsāktas procesuālās darbības, kas saistīta ar ziņojuma saturā noradīto pārkāpumu;

    • ziņojuma saturā norādītā interneta vietnes adrese var tikt nosūtīta interneta pakalpojuma sniedzējam tikai gadījumos, lai novērstu pārkāpumu;

    • ziņojuma saturā norādītā interneta vietnes adrese var tikt iesniegta Inhope asociācijas datu bāzē ICCAM, gadījumos, kad saņemtajā interneta vietnes adresē atrodams nelegāls saturs un tas tiek uzglabāts uz serveriem ārpus Latvijas

Personas datu izmantošana un uzglabāšana mājas lapā ir pamatota ar mūsu likumīgajām vajadzībām nodrošināt mājas lapas darbību un mūsu sniegtos pakalpojumus. Mēs uzglabāsim jūsu datus tikai tik ilgi, cik tas būs nepieciešams pakalpojuma nodrošināšanai, darba kvalitātes novērtēšanai un aktivitāšu apkopošanai.

Mēs uzglabāsim jūsu sniegtos personas datus uz droša servera, kuru nodrošina mūsu IT pakalpojumu sniedzējs.

 

Mūsu mājas lapas drošība

Mūsu mājas lapa tiek uzturēta uz SIA “ADATI” serveriem. SIA “ADATI” ir neatkarīgs uzņēmus, kurš rūpējas par personas datu drošību mājas lapā.

 

Sasaiste ar citām mājas lapām

Mūsu mājas lapā var būt norādītas citu mājas lapu adreses. Ja jūs apmeklējat citas mājas lapas, lūdzu, iepazīstieties ar attiecīgo mājas lapu personas datu drošības vadlīnijām, pirms sniedzat savus personas datus. Mēs nevaram uzņemties atbildību par citu mājas lapu lietošanas noteikumiem.

 

Ja jūs apmeklējat kādu no mūsu rīkotajiem pasākumiem

Kad jūs apmeklējat kādu no mūsu pasākumiem mēs pieprasām:

  • jūsu vārdu;

  • jūsu elektroniskā pasta adresi;

  • dažkārt jūsu pasta adresi;

  • dažkārt informāciju par jūsu organizāciju un jūsu lomu tajā.

Šo informāciju mēs saņemsim reizē ar jūsu apstiprinājumu piedalīties mūsu organizētajā pasākumā.

Jūsu personas datu izmantošana un uzglabāšana ir pamatota ar jūsu atļauju izmantot jūsu personas datus saistībā ar mūsu organizēto pasākumu.

Mēs izmantosim jūsu personas datus tikai, lai nodrošinātu pasākuma norisi. Personas dati var tikt koplietoti vienīgi ar organizācijām, kuras ir tieši iesaistītas pasākuma norises nodrošināšanā (piemēram, pasākumu vietās, kur nepieciešamas caurlaides)

Mēs uzglabāsim personas datus tikai līdz brīdim, lai nodrošinātu pasākuma norisi.

Ja jūs apmeklējat mūsu organizēto pasākumu kā lektors, pasniedzējs, runātājs vai atbalstītājs - mēs varam pieminēt jūs mūsu elektroniskā pasta vēstulēs, kā arī sabiedriskās saziņas vietnēs saistībā ar šo pasākumu. Sabiedriskās saziņas vietnes uzglabās un izmantos jūsu personas datus atbilstoši savām personas datu drošības vadlīnijām.

 

Ja jūs esat pieteicies, kā atbalstītājs

Ja jūs esat pieteicies, kā mūsu atbalstītājs kādai no mūsu aktivitātēm, piemēram, Drošāka interneta dienai, mēs jums prasīsim:

  • Vārdu;

  • Elektroniskā pasta adresi;

  • Informāciju par jūsu uzņēmumu, tā adresi un jūsu lomu tajā;

  • Uzņēmuma logo.

Mēs publicēsim informāciju par jūsu uzņēmumu un uzņēmuma logo vienīgi ar jūsu atļauju un saistībā ar aktivitāti vai pasākumu, kuru jūs atbalstāt. Mēs neizmantosim jūsu sniegto informāciju par jūsu uzņēmumu nekādiem citiem mērķiem, ja vien jūs nebūsiet sniedzis atļauju to darīt.

 

Ja jūs piedalāties pētījumā, izvērtējumā vai aptaujā

Mēs varam jūs lūgt piedalīties mūsu sniegto pakalpojumu, mājas lapas vai Latvijas Drošāka interneta centrs organizēto aktivitāšu un pasākumu izvērtējumā. Šajā gadījumā mēs jums prasīsim jūsu:

  • Vārdu;

  • E-pasta adresi;

  • Informāciju par jūsu organizāciju un jūsu lomu tajā.

Mēs ar jums sazināsimies par jūsu atbildēm tika gadījumā, ja jūs būsiet snieguši atļauju to darīt. Visi publicētie rezultāti būs anonīmi, izņemot, ja jūs būsiet snieguši atļauju sevi identificēt.

Mēs varam jūs aicināt piedalīties mūsu organizētās aptaujās, testos vai pētījumos – lai noskaidrotu jūsu zināšanas, attieksmes vai viedokli dažādos ar interneta drošību un medijpratību saistītos jautājumos. Šajā gadījumā mēs jums prasīsim jūsu:

  • Vārdu;

  • E-pasta adresi;

  • Reizēm informāciju par jūsu organizāciju un jūsu lomu tajā.

Jūsu dalība ir brīvprātīga, savu piekrišanu nodot mums savus personas datus jūs apstiprināt ar brīdi, kad piedalāties aptaujās, testos vai pētījumos. Ja piedalāties mūsu organizētos konkursos, tad jūsu kontaktinformācija nepieciešama, lai ar jums sazinātos gadījumā, ja laimēsiet balvas.

 

Vai un kā mēs dalāmies ar jūsu personas datiem ar citām organizācijām.

Mēs nesniedzam jūsu personas datus citām organizācijām komerciālos nolūkos.

Ja jūs esat devuši mums atļauju ar jums sazināties, mēs varam iesniegt jūsu informāciju uzņēmumam vai personai, lai veiktu noteiktas darbības mūsu vārdā (pasākuma organizēšana, vēstuļu vai elektroniskā pasta vēstuļu izsūtīšana, pētījumu projektu saistītu ar mūsu tiešo darbību veikšana un, lai nodrošinātu mūsu sniegtos pakalpojumus). Ja tam būs nepieciešami jūsu personas dati, tad mēs nodrošināsim, ka:

  • darba veicēji apņemas izmantot jūsu personas datus vienīgi noteiktās funkcijas veikšanai un neizmantos tos citiem mērķiem;

  • darba veicēji izmantos jūsu personas datus saskaņā ar mūsu personas datu aizsardzības vadlīnijām un ievērojot Fizisko personu datu aizsardzības likuma prasības.

Mēs varam jūsu personas datus sniegt trešajām personām, ja:

  • to pieprasa likums;

  • tie nepieciešami līgumu izpildei vai lai aizsargātu Latvijas Drošāka interneta centra tiesības, īpašumu un nodrošinātu drošību mūsu klientiem un citiem;

  • ja nepieciešams nodrošināt jums pasākuma apmeklējumu, uz kuru esat reģistrējies;

  • mums ir jūsu atļauja izmantot jūsu personas datus.

Jūsu tiesības

Gadījumos, kad mēs izmantojam un uzglabājam jūsu personas datus, jums ir tiesības:

  • zināt, kā mēs ievācam, izmantojam un uzglabājam jūsu personas datus. Mūsu personas datu aizsardzības vadlīnijas nodrošina šo informāciju;

  • tiesības piekļūt jūsu personas datiem, kas ir mūsu rīcībā;

  • tiesības atteikties no tiešā mārketinga sūtījumiem, izmantojot atteikšanās iespēju;

  • iebilst datu apstrādei, pamatojoties uz normatīvajiem aktiem;

  • pieprasīt dzēst jūsu personas datus, kas ir mūsu rīcībā;

  • personas datu labojumam, ja tie ir kļūdaini vai nepilnīgi;

  • aizliegt mums apstrādāt jūsu personas datus.

Šīs tiesības var attiekties vai neattiekties uz specifiskām situācijām. Papildu informācija par personu datu apstrādi ir pieejam Datu valsts inspekcijas mājas lapā http://www.dvi.gov.lv. Ja jūs vēlaties izmanto kādas no iepriekš minētajām tiesībām, lūdzu, sazinieties ar mums: info@drossinternets.lv.

 

Personu datu apstrādes pārkāpumi

Mēs rūpīgi izvērtējam katru saņemto informāciju par personas datu apstrādes pārkāpumu. Ja mēs konstatēsim personas datu apstrādes pārkāpumu, tad ne vēlāk kā 72 stundu laikā mēs informēsim Datu valsts inspekciju un, izvērtējot konkrēto gadījumu, informēsim arī tos cilvēkus, kurus tas ir ietekmējis.

Papildu informācija par organizāciju rīcību personu datu apstrādes pārkāpumu gadījumos pieejama Datu valsts inspekcijas mājas lapā http://www.dvi.gov.lv.

Ja nepieciešams, mēs nolīgsim neatkarīgu datu aizsardzības speciālistu, lai izmeklētu pārkāpumu.

 

Sūdzības

Ja jums ir bažas par jūsu personas datu apstrādi, lūdzu sazinieties ar mums: info@drossinternets.lv

Ja mēs nespējam atrisināt jūs problēmu saistībā ar personas datu apstrādi, jums ir tiesības vērsties ar iesniegumu Datu valsts inspekcijā.

 

Sazinieties ar mums

Lūdzam rūpīgi iepazīties ar šīm vadlīnijām un sazināties ar mums, ja jums rodas papildu jautājumi: info@drossinternets.lv.

 

Izmaiņas personas datu aizsardzības vadlīnijās

Mums ir tiesības papildināt un veikt izmaiņas šajās vadlīnijās, tādēļ aicinām jūs ik pa laikam iepazīties ar vadlīnijām atkārtoti. Mūsu veiktās izmaiņas būs saskaņā ar ES Vispārīgo datu aizsardzības regulu.

Pašreizējā versija mūsu “Personas datu aizsardzības vadlīnijām” ir pēdējo reizi caurskatīta un labota 2018. gada 24. maijā.