Jaunumi

27.03.2019 / 12:32

Bērniem nepatīkams un biedējošs saturs internetā? Kā rīkoties?


Bērns internetā var piekļūt dažāda veida saturam - viņa vecumam neatbilstošam, vardarbīgam un pat nelegālam saturam. Bērni šādu kaitīgu saturu var nejauši uziet internetā, paši ziņkāres vadīti to meklēt, kāds no klases biedriem to parādījis vai draugs atsūtījis saiti, attēlus un video caur WhatsApp, Instagram, Snapchat. Kā rīkoties vecākiem, kā runāt ar bērnu, ja viņš redzējis kaut ko satraucošu un nepatīkamu, jūtas satraukts un pat baidās? Drossinternts.lv izstrādājis praktiskus padomus sarunai ar bērnu par internetā redzēto un kā pasargāt viņu no šāda veida satura turpmāk, izmantojot tehniskus risinājumus - drošības iestatījumus un kontroles rīkus. Padomi ŠEIT >>>
 

Materiāls būs noderīgs skolotājiem, skolu psihologiem, sociālajiem pedagogiem, kad skolēns klasē vai individuāli stāsta par internetā redzēto un dalās ar šo informāciju ar klases biedriem.

Aicinām skolas nodot informāciju vecākiem, kā arī ziņot vai informēt par nelegālu un bērniem nepiemērota satura pieejamību internetā, izmantojot elektronisko ziņošanas iespēju Drossinternets.lv mājas lapā vai  “Drošs Internets” mobilajā lietotnē.