Jaunumi

08.02.2022 / 07:15

Aicinām notestēt bērnu draudzību internetā

Atzīmējot Drošāka interneta dienu, Latvijā šogad uzmanība tiek pievērsta bērnu pavedināšanai internetā, jo strauji pieaug Drossinternets.lv reģistrēto ziņojumu skaits par bērnu seksuālu izmantošanu un bērnu pavedināšanu saturošu materiālu apriti internetā. Reaģējot uz problemātiku, Drossinternets.lv, Valsts policija un Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija aizsāk izglītojošu kampaņu “Bīstamā draudzība internetā”.
 

Drossinternets.lv ziņojumu līnijā 2021. gadā ir saņemti 22 925 ziņojumi par internetā ievietotiem bērnu pavedināšanas vai seksuālu izmantošanu saturošiem materiāliem, kuru glabāšanai izmantoti serveri Latvijā, kas nenozīmē, ka satura radītāji un cietušie bērni ir no Latvijas. Tomēr statistika atklāj globālas problēmas nopietnību un iezīmē starptautiskās tendences.

It īpaši satraucošs ir fakts, ka apmēram pusē no ziņojumiem ir redzams, ka bērni paši radījuši nelegālo saturu - kameras priekšā ir izģērbušies, sevi fotografējuši vai filmējuši un tuvplānā izrādījuši savas intīmās ķermeņa daļas. Analizējot šo saturu, ir pamatotas aizdomas, ka bērns ir to darījis kāda pieaugušā mudināts. Nereti bērni pat neapzinās, ka ir kļuvuši par pavedināšanas internetā upuriem. Tāpēc ir ļoti svarīgi ikvienam pieaugušajam, kurš pamana ko aizdomīgu, rīkoties pareizi un meklēt palīdzību. Svarīgi ir atpazīt pavedināšanas faktu un rīkoties!
 

Vairāk informācija šeit>>>