Jaunumi

15.05.2022 / 11:24

Padomi sarunai ar bērnu par drošību internetā

 

15.maijā tiek atzīmēta Starptautiskā ģimenes diena. Aicinām vecākus uzturēt ciešas savstarpējās attiecības ar saviem bērniem ne tikai reālajā, bet arī virtuālajā vidē, kā arī veltīt laiku sarunām par drošu un atbildīgu interneta lietošanu.


Bieži tas, ko vecāki domā, ko viņu bērns/pusaudzis dara internetā, atšķiras no tā, ko bērns patiesībā tur dara. Tāpēc sarunas par virtuālo vidi palīdzēs labāk izprast, ko bērnam patīk darīt tiešsaistē, kā arī brīdināt bērnu par riskiem internetā, lai viņš spētu sevi pasargāt. Regulāras sarunas veicinās savstarpēju uzticēšanos, kas ir būtiska gadījumos, kad bērns saskarsies ar patiešām nopietnām problēmsituācijām internetā.

 

Drossinternets.lv aicina vecākus iepazīties ar padomiem sarunai. Materiālā iekļauti starta jautājumi "špikeri", kādus uzdot bērnam, uzsākot sarunu par bērna aktivitātēm internetā. Padomi arī palīdzēs vienoties ar bērnu par noteikumiem veselīga līdzsvara nodrošināšanai starp tiešsaistes un bezsaistes aktivitātēm. Padomi pieejami šeit>>>