Jaunumi

05.09.2019 / 11:40

Jauniešu stāsti par internetu

Drossinternets.lv apkopojis jauniešu iesūtītos stāstus par internetu, kurā katrs stāsts ir par kādu notikumu vai problēmu, kas notikusi ar kādu jaunieti internetā. Ne vienmēr jaunieši paši spēj tikt galā ar emocionālo spriedzi un pārdzīvojumiem, bieži slēpj savas sāpes, aizvainojumu un/vai kaunu. Šie stāsti palīdzēs bērniem un jauniešiem saprast, ka ir arī citi vienaudži, kuri saskārušies ar līdzīgām problēmām, izjūtām, un ka vienmēr ir iespēja tās risināt. Stāsti pieejami šeit >>>

Materiāls  izveidots  ar  mērķi  veicināt  to,  ka  jaunieši  lieto  internetu  atbildīgi  un  atbilstoši  reaģē  uz  apdraudējumiem  –  meklē  palīdzību  un  atbalstu  pie  pieaugušajiem un risina izveidojušās problēmsituācijas.

Katru stāstu papildina jautājumi diskusiju un pārdomu veicināšanai klasē vai nelielās grupās. Diskusiju jautājumi mudinās jauniešus domāt par riskiem un apdraudējumiem, ar kuriem var saskarties internetā, un kā no tiem izvairīties.

Šajā materiālā ir apkopota informācija arī par palīdzības organizācijām, pie kurām jaunietis pats vai kopā ar vecākiem var vērsties dažādos interneta problēmgadījumos.

Aicinām skolotājus un bibliotekārus, kas ikdienā strādā ar bērniem un jauniešiem, izplatīt šo materiālu, kopā ar jauniešiem izlasīt un pārrunāt stāstus, lai veicinātu drošāka interneta izmantošanu bērnu un jauniešu vidū.