Jaunumi

23.01.2023 / 10:12

Drošāka interneta diena 7.februārī

2023.gada 7.februārī jau 20.gadu pēc kārtas tiks atzīmēta Vispasaules Drošāka interneta diena (#DID2023) ar saukli “Drošāks internets sākas ar tevi!”, aicinot ikvienu domāt par to, kā mēs katrs rūpējamies par savu drošību internetā, un kāds ir mūsu ieguldījums, veidojot labāku interneta vidi. Drossinternets.lv kā ierasts organizēs aktivitātes. Plašāk #DID2023 ZIŅU IZDEVUMĀ >>> DID infografika šeit>

 

1. Sociālā kampaņa “Tu esi tas, ko Tu dari! Arī internetā!”

Lai aicinātu jauniešus domāt par viņu aktivitātēm internetā un kā tās var ietekmēt ne tikai viņu tagadni, bet arī nākotni, sadarbībā ar jauniešu vidū populāriem influenceriem izstrādāti seši kampaņas video. Video skolēnus uzrunā populāri digitālā satura veidotāji EdgarFresh @edgarfrsh un Niklāvs @niklavs.
Aicinām pedagogus kopā ar jauniešiem skatīties video. Pēc video noskatīšanās piedāvājam pildīt uzdevumus, diskutēt un izpildīt testus.

 

2. Testi un uzdevumi 5.- 12.klašu skolēniem

Esam izstrādājuši video kopu 5.-12. klašu skolēniem, kas izmantojama ikvienā mācību jomā, lai pilnveidotu skolēnu izpratni par cieņu, jēgpilnu interneta izmantošanu, līdzsvaru ikdienas aktivitātēs u.c. būtiskiem jautājumiem.
Darbam ar  katru video ir izstrādāti uzdevumi, ieteikumi un noslēguma tests, kas ļauj pārliecināties par skolēnu zināšanām un izpratni. Testus pildīt  un atbildes iesniegt aicinām no 7. līdz 28. februārim. Aktīvākajām skolām paredzētas balvas. Uzvarētāji tiks paziņoti līdz 7. martam.

 

 

3. Rēbusi 1.- 4. klašu skolēniem

Aicinām 1. - 4. klases piedalīties #DID2023 atzīmēšanā, kopā visai klasei izpildot 5 aizraujošus rēbusus par interneta drošību un medijpratību. Pirmās 50 klases, kas reģistrēs pareizās atbildes, saņems dāvanā “Atmiņas spēli” ar bērnu vidū populārāko sociālo mediju un spēļu platformu attēliem un skaidrojumiem.

 

Lai radītu svētku sajūtu, aicinām izrotāt klasi ar karodziņiem, tos krāsojot, rotājot, izvietojot virtenēs (līmējot uz auklas, piespraužot ar knaģiem u.c.) vai uz katra skolēna galda. Karodziņa sagatave ŠEIT>
 



4. Aicinām reģistrēt savu DID pasākumu

Aicinām skolas, bibliotēkas un citas iestādes iesaistīties Drošāka interneta dienas atzīmēšanā, organizējot pasākumus par drošību internetā sava novada, pilsētas, pagasta un ciema skolās, bibliotēkās un jauniešu centros, iesaistot un izglītojot par drošību internetā bērnus, jauniešus un pieaugušos.

 

5. Izglītojoši materiāli izmantošanai DID2023 atzīmēšanai klasē un ģimenē

Aicinām izmantot mūsu mājas lapā pieejamos izglītojošos materiālus bērniem, jauniešiem un vecākiem, kas apkopoti pa vecuma grupām.

 

 

 

 

 

 

Bērniem

līdz 11 gadiem

Jauniešiem

no 12-18 gadiem

Vecākiem