Jaunumi

06.02.2019 / 14:23

Vislatvijas "Vaifija spēles” turnīrā uzvar Rīgas Franču liceja skolniece

Vislatvijas "Vaifija spēles” turnīrā uzvarējusi un par gudrāko un zinošāko interneta lietotāju starp 3.-4.klašu skolēniem Latvijā atzīta Rīgas Franču liceja 4. klases skolniece Elēna Bankova.

Paldies skolēniem un skolotājiem par dalību turnīrā, visām dalībskolām par spēles organizēšanu savās skolās, ieguldīto laiku un enerģiju.

 

Otro vietu turnīrā izcīnīja Elizabete Dravniece no Kuldīgas Centra vidusskolas, bet trešo – Dāvids Jānis Skuška no V.Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas. Ceturto un piekto vietu ar vienādu punktu skaitu dalīja Keitija Busule no Valmieras Viestura vidusskolas un Līva Ozola no Rīgas 64. vidusskolas. Visi pieci Vislatvijas "Vaifija spēles" uzvarētāji saņēma vērtīgas balvas, turklāt uzvarētājas klase laimēja "Zinoo centra" nodarbību savā skolā.


Vislatvijas “Vaifija spēles” turnīra fināls norisinājās 5. februārī, Vispasaules Drošāka interneta dienā, Rīgā, VEF kvartāla Kamerzālē. Tas pulcēja 3.-4. klašu skolēnus no 38 Latvijas skolām. Fināls tika organizēts kā atraktīva skolēnu zināšanu un prasmju pārbaude, kur tā dalībniekiem bija jāatbild uz āķīgiem jautājumiem par drošu un gudru interneta lietošanu un jāveic praktiski uzdevumi par šo tēmu. Pasākumu vadīja multimākslinieks Kašers un  Youtube kanāla un TV raidījuma "Mēs ar brāli kolosāli" vadītāji Emīls un Ieva. Dalībnieku zināšanas vērtēja žūrija – Drossinternets.lv vadītāja Maija Katkovska, Latvijas Interneta asociācijas izpilddirektore Ina Gudele, un tehnoloģiju eksperts Kristaps Skutelis.

 

Fotogalerija