Jaunumi

27.09.2018 / 10:50

"Skolēna digitālais IQ 2018" pēta jauniešu uzvedību internetā


 

Drossinternets.lv sadarbībā ar citiem Latvijas digitālās jomas ekspertiem iesaistās “Samsung skola nākotnei” realizētajā programmā “Skolēna digitālais IQ”, kuras mērķis ir veicināt jēgpilnāku digitālo tehnoloģiju lietošanu, izmantojot tās ikdienas dzīvē, mācībās un arī nākotnē, uzsākot darba gaitas.

"Skolēna digitālais IQ 2018" atklāšanas pasākums šogad veltīts Latvijas jauniešu NETiķetei jeb tam, kā uzvesties internetā, lai nākotnē nebūtu kauns!

 

  • Programmas ietvaros veiktā aptauja atklāj, ka 73% Latvijas jauniešu atzīst, ka viņu rīcība digitālajā vidē atšķiras no uzvedības klātienē. Tiešsaistē ievērojami lielāks skaits jauniešu patērē nelicencētu saturu, neaicināti izpēta citu privāto telpu, izmanto izdomātu identitāti, bezsaistē to darot ievērojami retāk.
  • Jaunieši joprojām vieglprātīgi izturas pret savu drošību internetā - aptaujas dati liecina, ka digitālajā telpā 34% ir izpētījuši kāda cita neaizvērtu sociālo tīklu profilu.

Plašāks aptaujas rezultātu apkopojums pieejams šeit
 

Izsludināts arī projektu konkursu 9.-12. klašu skolēniem “Latvijas jauniešu netiķete”. Vairāk par konkursu un iespējām tajā piedalīties, lasīt šeit