Jaunumi

20.10.2021 / 11:37

Sazvērestības mīti - cēloņi un sekas

 

Drossinternets.lv sadarbībā ar Kultūras ministriju ir izstrādājis metodisku mācību materiālu vidusskolas vecumposma pedagogiem "Vai vienradži eksistē? Sazvērestības mīti - cēloņi un sekas".

Aizvien biežāk dzirdam jēdzienus dezinformācija, propaganda, manipulatīva faktu interpretācija, sazvērestības mīti.
Šis materiāls ir veltīts sazvērestības mītiem, ļaujot izprast, kāpēc tie pastāv, kāpēc daļa cilvēku tiem tic un kā tie ietekmē indivīda un sabiedrības uzskatus.

Stiprināsim  skolēnu  zināšanas  par  pasaules  uzbūvi  un  ģeogrāfiju,  izpratni  par  to,  kas  ir  zinātne  un  fakti,  kā  arī pilnveidosim skolēnu medijpratību un informācijas pratību – zināšanas un kritiskā domāšana ir drošākais ceļš uz spēju atšķirt zinātniski pierādītus faktus no sazvērestības mītiem! Metodiskais materiāls pieejams šeit

Aicinām piedalīties konkursā
Pēc nodarbības jūsu skolēniem ir iespēja piedalīties konkursā un laimēt balvas. Būs jāatrisina mācību materiāla beigās iekļautais algoritmiskās domāšanas uzdevums, atbilde un informācija par sevi un savu pedagogu, kurš vadīja nodarbību par sazvērestības mītiem, jāieraksta šajā formā.
Atbildes jāiesniedz līdz 26. novembrim.
15 skolēniem un 15  skolēnu  norādītajiem  pedagogiem būs iespēja balvā  iegūt www.brain-games.lv dāvanu karti 20 EUR vērtībā.


28.oktobrī organizējām vebināru "Vai vienradzis eksistē? Sazvērestības mīti - to cēloņi un sekas".
Vebinārā izpratām medijpratības, digitālās un informācijpratības pamatus un mācīšanas metodes, iepazinām jaunāko mācību materiālu vidusskolēniem par sazvērestības mītiem.
Esam raduši iespēju jums noskatīties vebināra VIDEO ierakstu