Jaunumi

07.05.2018 / 15:03

Kļūsti par Drošāka interneta vēstnesi!

Lai efektīvāk izglītotu un informētu reģionos dzīvojošos bērnus, vecākus un skolotājus par drošību internetā, Latvijas Drošāka interneta centrs kopš 2017.gada augusta īsteno Drošāka interneta vēstnešu programmu, kuras ietvaros jau šobrīd aktīvi darbojas Drošāka interneta vēstneši visā Latvijā. Izsakām lielu pateicību programmas dalībniekiem un īpašs prieks par vēstnešu sasniegtajiem rezultātiem: kopā izglītotas 6598 personas - no tām 465 vecāki, 429 pedagogi un 5704 bērni.

 

Aicinām jaunus dalībniekus pievienoties brīvprātīgo vēstnešu komandai, aizpildot pieteikuma anketu līdz š.g. 31.maijam.

 

 

Īpaši aicinām pieteikties dalībniekus no:

  • Kurzemes reģiona - Liepāja, Ventspils, Kuldīga, Talsi,
  • Vidzemes reģiona - Smiltene, Valmiera, Cēsis;
  • Zemgale - Bauska, Dobele.

Drossinternets.lv izvērtēs saņemtos pieteikumus un atlasīs dalībniekus, kurus uzaicinās uz bezmaksas Drošāka interneta vēstnešu apmācībām par drošību internetā un medijpratību, kuras notiks š.g. 22.-23.augustā.

Priekšroka tiks dota tiem kandidātiem, kuri nāk no reģioniem, kuros šobrīd nav aktīva brīvprātīgo Drošāka interneta vēstnešu pārstāvība.

 

Atkarībā no mērķauditorijas vēstneša (lektora) uzdevums būs savu iespēju robežās izglītot sava novada bērnus, vecākus un pedagogus, sniedzot informāciju par riskiem un apdraudējumiem internetā. Drossinternets.lv sniegs atbalstu vēstnešiem gan ar izglītojošiem materiāliem, gan informējot par jaunākajām tendencēm bērniem un jauniešiem lietojot modernās tehnoloģijas. Vēstnesim tiek piešķirts T-krekls ar DIV logo.