Jaunumi

01.10.2021 / 09:28

Diskusija par legālpratību

 

PĀRCELTS UZ LAIKU, KAD VARĒSIM TIKTIES KLĀTIENĒ.

 

20. oktobrī plkst. 15.00 atklātā sarunā “Vai pirāts ir labais vai sliktais čalis?” meklēsim veidu, kā uzrunāt un veidot skolu jauniešu iedziļināšanos un izpratni par autortiesībām, ļaujot pašiem izjust, kas ir autors un kāds ir radošā darba process? Mēģināsim ieskicēt atbildi jauniešu jautājumam “kāpēc man tas būtu svarīgi?” no viņu nākotnes nodarbošanās prizmas, kura, iespējams, šobrīd pat vēl neeksistē, bet rīt jau būs… līdzīgi kā blogeri un influenceri, kurus tikko LZA Terminoloģijas komisija pieņēmusi lēmumu dēvēt par “digitālā satura veidotājiem”.


Biedrība “Par legālu saturu!” un Latvijas Drošāka interneta centrs izveidojis metodisko mācību materiālu, kurš saistošā veidā ar uzdevumiem un testiem ieved autora un tā tiesību pasaulē. Tomēr, pirms kratām ar pirkstu, sakot “Neesi pirāts!” kādam citam, mums jāspēj paskatīties spogulī pašiem. Apdomāt - kādi mums pašiem būtu ieguvumi, ja pedagoģiskajā darbā būtu legālu un kvalitatīvu mācību materiālu pieejamība?

 

Kurš ir? un kāds ir pirāts? sarunāsies Andris Ķēniņš (biedrības Par legālu saturu! vadītājs), Maija Katkovska (Latvijas Drošāka interneta centra vadītāja), Liene Valdmane (Latvijas Drošāka interneta centra izglītības darba vadītāja), Matīss Kaža (režisors), Sergejs Timoņins (blogeris). Sarunu vada Oskars Lepers (Rīgas Kultūru vidusskolas skolotājs, radio StarFM raidījumu vadītājs).

Pasākums piemērots ikvienam pamatskolas un vidusskolas vecumposma pedagogam neatkarīgi no mācību jomas.

 

Lūdzu, reģistrējieties šeit līdz 11.oktobrim: https://www.mitto.me/preview/diskusija-neesi-pirats/register

Vietu skaits pasākumā ir ierobežots. Līdz 15.oktobrim Jums tiks nosūtīts e-pasts ar informāciju, vai Jūsu dalība pasākumā ir apstiprināta.

 

  • Pēc pasākuma pedagogiem tiks nosūtīts aicinājums dalībai vebinārā par legālpratības pilnveidi skolā, kā arī sniegta informācija par konkursu skolēniem “Neesi pirāts!”. Vebinārs notiks 3.novembrī. Konkurss skolēniem tiks organizēts no 3.novembra līdz 8. decembrim. Konkursa galvenā balva – iespēja visai klasei būt klāt  jaunas filmas epizodes tapšanas procesā.
  • Pedagogi, kas piedalīsies gan izziņas pēcpusdienā, gan vebinārā un novadīs vismaz vienu mācību stundu legālpratības stiprināšanai skolēniem, saņems Apliecinājumu (8 h) par tālākizglītību legālpratības jomā.


Izziņas pēcpusdienas programma

14.30 – 14.50 ierašanās Kino Citadele (Forum Cinemas k/t "Kino Citadele", 13. janvāra iela 8, Rīga)

15.00 – 15.40 provokatīva saruna “Vai pirāts ir labais vai sliktais čalis?”.

15.40 – 16.00 jautājumi un atbildes, popkorns un coca cola

16.00 – 17.35 kino seanss – pirmais latviešu vesterns “Wild East. Kur vedīs ceļš”. Filmas režisors Matīss Kaža
 
Jautājumu gadījumā, lūdzu, rakstiet uz liene@drossinternets.lv


* Ieeja pasākumā atbilstoši zaļā  drošības līmeņa prasībām – ieeja tikai uzrādot derīgu Latvijā vai citā ES valstī izdotu COVID-19 sertifikātu, kas apliecina pilna vakcinācijas kursa pabeigšanu vai pārslimošanas faktu pēdējā pusgada laikā, kopā ar ID karti vai pasi. LĪDZI JĀŅEM ARĪ MASKAS, kas jālieto, pārvietojoties KINO CITADELE telpās.