Jaunumi

09.05.2024 / 10:40

Aicinām uz atklāšanas pasākumu tiešsaistē

Aicinām uz izglītības programmas "Esi interneta izcilnieks" atklāšanas pasākumu šī gada 16.maijā plkst. 14.00!


Norises vieta - Eiropas Savienības māja, Aspazijas bulvāris 28, Sarunu istaba un tiešraidē Drossinternets.lv tīmekļvietnē, kā arī Facebook kontos facebook.com/drossinternets un facebook.com/LIKTA.LV


Lai stiprinātu Latvijas bērnu un jauniešu medijpratību un digitālo pratību, Latvijas Drošāka interneta centrs ar Google.org un organizācijas "School with Class" atbalstu Latvijā uzsāk starptautiskas digitālās izglītības programmas “Esi interneta izcilnieks!” (Be Internet Awesome) ieviešanu.

Pasākums tiks organizēts kā spēle, lai noturētu arī pašu mazāko skatītāju interesi.
Izglītības iestādes, kuras piedalījās izaicinājumā, līdz 12.maijam iesniegs atskaiti un 16.maijā pieslēgsies tiešraidei, līdz maija beigām saņems nākamo izziņas materiālu komplektu.

 

Atklāšanas pasākumā

14.00-14.15

Atklāšanas uzrunas:

  • Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārā sekretāre Silvija Reinberga
  • Google Produktu mārketinga vadītāja Baltijā Gabija Karpaviciute
  • Latvijas Interneta asociācijas valdes priekšsēdētājs Andis Āriņš

14.15-14.25

"Esi interneta izcilnieks" programma, plānotās aktivitātes, pedagogu aptaujas rezultāti.

Maija Katkovska, Latvijas Drošāka interneta centra vadītāja

14.25-14.50

"Esi interneta izcilnieks" praktiska mācību aktivitāte kopā ar pirmsskolas vecuma bērniem, iepazīstot spēli "Interlande".

Liene Valdmane, Latvijas Drošāka interneta centra izglītības darba vadītāja

14.50-15.00

"Esi interneta izcilnieks" izaicinājuma balvu ieguvēju izloze

 

Izglītības programma “Esi interneta izcilnieks”

  • Izglītības programma ietver vērienīgu izziņas un metodisko materiālu kopu, darba materiālus bērniem un jauniešiem, kā arī tiešsaistes spēli "Interlande". Šī programma jau vairākus gadus ar google.org atbalstu tiek veiksmīgi īstenota 25 valstīs gan Eiropas Savienībā, gan citviet pasaulē. Tās izstrādē ir piedalījušies digitālās pratības vadošie eksperti, praktiķi, pedagogi, spēliskošanas eksperti u.c.
  • Programma "Esi interneta izcilnieks!" Latvijā tiks ieviesta no 2024. līdz 2026. gadam, aktīvi iesaistot pirmsskolas izglītības iestādes, skolas, kā arī nodrošinot plašas pedagogu apmācības, aktivitātes ģimenēm, sabiedrības informēšanu un digitālo prasmju, zināšanu monitoringu.
  • Esam pārliecināti par programmas atbilstību izglītības iestāžu vajadzībām, ko apliecina vērienīgā pirmsskolu un sākumskolu interese, piedaloties programmas pirmajā aktivitātē - izaicinājumā "Esi interneta izcilnieks!". Izaicinājumam pieteicās 507 pirmsskolas grupas un sākumskolas klases, kopā izglītojošās aktivitātēs iesaistot vairāk nekā 12 000 bērnus un skolēnus.

Papildu informācija šeit >