Jaunumi

23.01.2020 / 16:09

Aicinām atzīmēt Drošāka interneta dienu (DID2020)

2020.gada 11.februārī tiks atzīmēta Vispasaules Drošāka interneta diena (DID) ar saukli “Drošāks internets sākas ar tevi!”, aicinot ikvienu domāt par to, kā mēs katrs rūpējamies par savu drošību internetā, un kāds ir mūsu ieguldījums, veidojot labāku interneta vidi.

Latvijas Drošāka interneta centrs kā ierasts organizēs aktivitātes, iesaistot pieaugušos, bērnus un jauniešus. Uzzini vairāk DID2020 ZIŅU IZDEVUMĀ >>>

 

Skaties diskusijas “Noķerti tīklā” TIEŠRAIDI internetā

11. februārī, Drošāka interneta dienā (DID2020), aicinām vidusskolas vecuma skolēnus un pieaugušos skatīties diskusijas “Noķerti tīklā” TIEŠRAIDI internetā no plkst.13.00-14.30. Vairāk uzzini šeit >>>

 

Diskusiju vadīs Ingus Bērziņš, DELFI galvenais redaktors, un tajā piedalīsies dažādu jomu eksperti, kuri runās par to, kā mainījusies pasaule, kopš tehnoloģijas un internets ir plaši ienācis ikdienas dzīvē, un vai esam gatavi tik straujai tehnoloģiju attīstībai.

 

Piedalies e-Zināšanu čempionātā

Aicinām skolēnus piedalīties e-Zināšanu čempionātā un pārbaudīt savas zināšanas par drošību internetā un medijpratību, līdz 28.februārim aizpildot testu internetā:

1.- 4. KLASEI ej.uz/e-cempionats_1-4
5.- 7. KLASEI ej.uz/e-cempionats_5-7
8.-.9. KLASEI ej.uz/e-cempionats_8-9
10.- 12. KLASEI ej.uz/e-cempionats_10-12

2020.gada 2.martā tiks izlozēti 20 laimīgie, kas saņems pārsteiguma balvas no Drossinternets.lv.

Piedalies un veiksmi!

Vairāk par čempionātu uzzini šeit >>>

 

Pasākumi, kas norisināsies februārī visā Latvijā, apkopoti kartē

Aicinām iesaistīties arī Jūs Drošāka interneta dienas svinībās un organizēt pasākumus par drošību internetā sava novada, pilsētas, pagasta un ciema skolās, bibliotēkās un jauniešu centros.

Vairāk nekā 100 REĢISTRĒTIE PASĀKUMI apkopoti DID2020 PASĀKUMU KARTĒ.

Skolas, bibliotēkas un citas iestādes, kuras atsaucās mūsu aicinājumam un līdz 27.janvārim reģistrēja savu pasākumu, SAŅEMS PROMO PAKAS SŪTĪJUMU, kurš sastāv no:

  • Karodziņu virtenes;
  • Uzlīmēm, kuras līmēt virsū karodziņiem;
  • Dalības afišas “Šeit tiek atzīmēta DID2020” izvietošanai pasākuma vietā (afišas digitālā versija);
  • Konfektēm pasākuma dalībniekiem.

Izglītojoši materiāli izmantošanai DID2020 aktivitātēs

Aicinām izmantot mūsu mājas lapā pieejamos izglītojošos materiālus bērniem, jauniešiem un vecākiem.

 

Atzīmējot DID2020, esam apkopojuši un piedāvājam izmantot aktuālākos materiālus, kas apkopoti pa vecuma grupām.

 

 

 

Bērniem

līdz 11 gadiem

Jauniešiem

no 12-18 gadiem

Vecākiem

 

 

UT 116111 akcija “Es izvēlos runāt!”

Atzīmējot Drošāka interneta dienu, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas Bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis 116111 no 10. līdz 16.februārim  rīko akciju “Es izvēlos runāt”, lai sabiedrībā aktualizētu tematu par emocionālo vardarbību interneta vidē.
Katru gadu Uzticības tālrunī tiek saņemti vairāki simti zvanu, kas saistīti ar bērnu drošību interneta vidē – bērni nereti jūtas apjukuši, izmisuši un nezina, kā rīkoties, lai risinātu situācijas interneta vidē.
Akcijas laikā gan bērni, gan bērnu likumiskie pārstāvji, gan speciālisti var saņemt psiholoģisko atbalstu un noderīgu informāciju, kā rīkoties gadījumos, ja bērns saskāries ar grūtībām interneta vidē.

 

Uzticības tālrunis strādā 24/7, pieejams bez maksas un ir anonīms.
Darbadienās no pulksten 12:00 – 20:00 ar Uzticības tālruņa speciālistiem iespējams sazināties arī izmantojot tiešsaistes konsultācijas (turpmāk - čats) – čata logs meklējams inspekcijas mājaslapā www.bti.gov.lv.

 

Noskaties DID2020 VIDEO - Kopā par labāku internetu

Aicinām noskatīties Insafe Eiropas Drošāka interneta centru tīkla izveidoto video par Vispasaules Drošāka interneta dienas atzīmēšanu – kāds ir tās mērķis un kāpēc tas ir svarīgi.
Lai arī video ir angļu valodā, tomēr video iestatījumos - video loga labajā pusē  ir iespēja uzlikt subtitrus latviešu valodā, ja vēlaties video parādīt bērniem, jauniešiem vai pieaugušajiem organizēto aktivitāšu ietvaros.

 

 

Uzliec DID2020 logo uz savas profila bildes Facebook

Kopā par labāku internetu! Parādi, ka arī Tev tas rūp! Sociālajā tīklā Facebook uzliec savam profila foto DID2020 logo, tādējādi atbalstot pasākumus un aktivitātes, kas norisināsies Latvijā, lai viecinātu drošāku interneta lietošanu bērnu un jauniešu vidū.

Atzīmēsim kopā 11. februārī un visu mēnesi!
No telefona:
Ielogojies savā Facebook profilā - Spied uz sava profila foto - Add frame (pievienot vizuāli) - Sameklē “DID2020” logo - Spied “Save” (saglabāt).
No datora:

Ielogogies savā Facebook profilā - Spied uz šīs saites >>>