Jaunumi

12.01.2021 / 13:44

9.februārī atzīmēsim Drošāka interneta dienu (DID2021)

9.februārī vairāk nekā 170 valstīs visā pasaulē tiks atzīmēta Vispasaules Drošāka interneta diena (DID) ar saukli “Drošāks internets sākas ar tevi!”, aicinot ikvienu domāt par to, kā mēs katrs rūpējamies par savu drošību internetā, un kāds ir mūsu ieguldījums, veidojot labāku interneta vidi.
Latvijas Drošāka interneta centrs kā ierasts organizēs aktivitātes, iesaistot bērnus, jauniešus un pieaugušos, par kurām varat uzzināt DID2021 ZIŅU IZDEVUMĀ. Atzīmējiet Drošāka interneta dienu arī Jūs!

 

1. Tiešsaistes viktorīna par drošību internetā 5 vecuma grupām

Sadarbībā ar Viktorina.lv organizēsim viktorīnu par drošību internetā 5 vecuma grupām. Uzvarētājiem katrā vecuma grupā - balvas. Viktorīna norisināsies 2 veidos:


1.veids: 9.februārī konkrētos laikos iespēja spēlēt LIVE viktorīnu un sacensties ar citiem dalībniekiem. Iepriekš jāreģistrējas viktorina.lv, jāizvēlas kalendārā 9.februāris un sava vecuma grupa:

  • 1.-3. klases skolēniem plkst. 10.00
  • 4.-6.klases skolēniem plkst. 12.00
  • 7.-9.klases skolēniem plkst. 14.00
  • 10.-12.klases skolēniem plkst. 16.00
  • Pieaugušajiem plkst. 19.00

2.veids: sākot ar 9.februāri līdz 28.februārim saitē viktorina.lv/did2021 ikviens varēs sev ērtā laikā tiešsaistē pildīt viktorīnas testa jautājumus. Informatīvs plakāts šeit >>>

 

2. Īsfilmas "Vaifija interneta alfabēts"

1.-4.klases skolēniem ir pieejami mācību video, īsfilmas "Vaifija interneta alfabēts". Īsfilmas izmantojamas sākumskolā, apgūstot tēmas par drošību un pieklājīgu uzvedību internetā, jēgpilnu tehnoloģiju lietošanu, kritisko domāšanu un darbu ar informāciju.

 

Izstrādātais materiāls ietver arī ieteikumus pedagogiem, atgādnes bērniem, darba lapu sava interneta alfabēta rakstīšanai un testa jautājumus zināšanu pārbaudei pēc īsfilmu noskatīšanās. Video un materiāli pieejami šeit >>>

 

 

 

 

 

3. Pieteikšanās dalībai Drossinternets.lv Jauniešu padomē (JAP)

Latvijas Drošāka interneta centrs uzsāk Jauniešu padomes (JAP) dalībnieku uzņemšanu. Padomes mērķis ir izveidot drošu un draudzīgu vidi, kurā jauniešiem attīstīt savu digitālo kompetenci un kopā ar citiem domubiedriem apgūt iemaņas pārvaldīt interneta plašās iespējas droši un gudri, un šīs zināšanas nodot arī citiem Latvijas jauniešiem. Ja Tu esi 13-18 gadus jauns, aktīvs un motivēts, piesakies līdz 5.februārim, aizpildot anketu šeit >>>, un piedalies pirmajā JAP sanāksmē Zoom platformā 9. februārī plkst. 17.00! Dalībnieku skaits ir ierobežots. Rezultāti par Jauniešu padomē uzņemtajiem dalībniekiem tiks paziņoti 8. februārī. Papildu informācija par JAP un uzņemšanu pieejama šeit >>>

 

4. Izglītojoši materiāli izmantošanai DID2021 atzīmēšanai klasē un ģimenē

Aicinām izmantot mūsu mājas lapā pieejamos izglītojošos materiālus bērniem, jauniešiem un vecākiem.

 

Atzīmējot DID2021, esam apkopojuši un piedāvājam izmantot aktuālākos materiālus, kas apkopoti pa vecuma grupām.

 

 

 

Bērniem

līdz 11 gadiem

Jauniešiem

no 12-18 gadiem

Vecākiem